GOGIRL! EXCLUSIVE INTERVIEW WITH THE TALENTED DUA LIPA

May 18, 2017

DUA-LIPA-IS-READY-TO-BLOW-YOUR-MIND

 

With a richly smoky yet unique vocal tone, the 21-year-old British singer is already making waves worldwide!  We may have often heard her songs, been playing back-to-back on the radio, and some cool retail brand stores. “Scared to be lonely” and “Blow Your Mind”, yup, they’re sounds addictive. Dua Lipa has had a super busy album tour, but amazingly Dua Lipa baru aja mampir ke Indonesia untuk manggung di salah satu acara televison’s annual awarding dan menggelar exclusive private mini show case dengan beberapa fans-nya. Gogirl! tentunya juga jadi salah satu media yang beruntung banget bisa wawancara langsung sekaligus nonton private mini show case-nya kemarin di Warner Music Indonesia. Sebelum nonton aksinya di We The Fest 2017, yuk kenalan lebih deket sama Dua Lipa.

 

 

 

Tahun 2016 kemarin boleh dibilang jadi tahun yang bersinar buat Dua Lipa. Meski ia terbilang masih new comer di industri musik dance-pop, tapi prestasi yang udah diraihnya nggak main-main. Sukses menghipnotis jutaan penikmat EDM di dunia, Dua Lipa berhasil masuk menjad nominasi di berbagai ajang penghargaan musik bergengsi seperti MTV Europe Music Awards, Britany Award, dan BBC Radio 1’s Teen Awards. Unlike those few one-hit wonders, Dua Lipa proven herself that she has been working so hard, making a great music content, and infusing her unique voice and style into the world of EDM.

 

Hi, Dua! Welcome to Indonesia and thank you for your time today. 
Dua Lipa: Hi! Thank you and it’s really nice to meet you, Gogirl!

 

Denger-denger belakangan ini kamu lagi sibuk nyiapin single baru bareng Chris Martin buat upcoming debut album kamu, ya?
Dua Lipa: Yes.

 

Wah ceritain dong, kayak gimana tuh serunya kolaborasi bareng Chris Martin?
Dua Lipa: Wow, he’s amazing! I feel very lucky and and grateful to get work with such an amazing artist and someone that so established. Tapi sayangnya aku belum bisa banyak cerita karena masih dalam proses juga, hehe. But the song is really really special and I can’t wait for everyone to hear.

 

And how did you end up collaborating with some amazing musicians such as Martin Garrix, Major Lazer, Sean Paul, WizKid? What was it like working with them?
Dua Lipa: Again, I feel very very honored and very lucky. It was so fun to brought out many different sound and different style in my music. Mereka humble banget dan nggak susah buat akrab langsung sama mereka. And Martin’s got so great energy. It’s really fun that we got to performed together and experienced crowds together.

 

Sebagai singer songwriter, kamu biasanya dapet inspirasi darimana sih?
Dua Lipa: Anything. Especially sort of the things that have been going on in my life.

 

DUA-LIPA-IS-READY-TO-BLOW-YOUR-MIND

 

And how did you usually write it?
Dua Lipa: Whenever something significant happens in my life, aku biasanya langsung inisiatif buat nulis sesegara mungkin. Kadang aku tulis di notes HP-ku atau di kertas. And they can be really like one sentences or a little poem. Karena aku juga berperan sebagai produser di albumku ini, hal itu memperlancar dan mempermudah aku untuk menulis lirik and put them on a melody.

 

Kasih bocorang dong please, tentang debut album kamu nanti.
Dua Lipa: Well, I liked the process behind it, where I was writing it and recording it. I really wanted to put the album out where everything felt like full body. So many songs tell about who I am and explained about my life, so through this album I could tell the fans exactly where I am.

 

Di luar kualitas musik kamu, aku ngeliat visual aesthetic di dalam music video kamu juga cukup kuat. Hal-hal apa sih yang biasanya jadi inspirasi kamu?
Dua lipa: Personally, London inspires me everyday and I feel like I get my main inspiration from that. It goes lots in my style and in my music as well. Ditambah lagi, film Quentin Tarantino  juga sering jadi sumber inspirasi aku.

 

Wow, that’s cool. Film Quentin Tarantino mana nih yang paling jadi favorit kamu?
Dua Lipa: Kill Bill, hahaha. I don’t know, I just love it. Having a strong female at head of the massive movie, I think it’s really inspiring and at the same time there’s also a lot of silly scenes, but I think the message is strong as well and I admire that. 

 

And talking about YouTube. Since kamu memulai karir di dunia musik lewat covering lagu-lagu musisi pop di YouTube, menurut kamu seberapa besar sih pengaruh YouTube buat karir kamu sampai sekarang?
Dua Lipa: It can’t deny that YouTube play the massive role todays. Dulu aku nggak terlalu ngerti gimana caranya bikin portfolio buat skill nyanyi aku ini. Dan akhirnya aku mulai nyoba nge-upload covering lagu-lagu di YouTube, so all of my friends could see that I’m making something. And it works! Aku jadi punya banyak kenalan dan banyak yang ngajakin buat kolaborasi. It was a good way of me using social media to my advantage, and until now it’s like such an ongoing cycle for me.

 

Apa sih energi yang kamu rasain dari musik EDM?
Dua Lipa: I guess, orang-orang yang dateng ke festival musik EDM dengan pop show lainnya itu punya typical yang beda. Even if they like the same music. But things that I like the most about EDM, it’s kinda bring different energy and different atmosphere, so it’s really exciting to get perform and see people jumping up and down like crazy. So, I feel very lucky and happy, that I got to do that.

 

And last but not least, what can we expect from your upcoming performance at We The Fest 2017?
Dua Lipa: It’s going to be amazing.

 

 

Written by Margaretha Rahardja
Share to:

Comments

0 Comments
Sort By   
Silahkan login untuk menulis komentar