GOGIRL! WTF INTERVIEW WITH KODALINE; WE'RE GROWING PERSONALLY

August 12, 2017

GROWING-PERSONALLY-WITH-KODALINE

 

Band yang awalnya bernama 21 Demand ini berubah nama jadi Kodaline dan tahun 2012 ini steal millions of girls heart karena lagu-lagunya yang keren banget and it feels personal. Band yang beranggotakan Steve Garrigan as Vocals, Mark Prendergrast as Lead Guitars, Vincent May as drums and Jason Boland as bass guitar ini tampil di We The Fest 2017 sebagai salah satu international line up yang banyak banget ditunggu-tunggu. Setelah album pertamanya In A Perfect World tahun 2013 dan Coming Up For Air di tahun 2015, Kodaline set to release a third album. Tapi sebelum ngerilis album baru, they tease us with a new, heart-wrenching song, Brother. Lagu Brother ini terdengar lebih personal, have more meaningful meaning and is include in the upcoming third album!

 

 

Hello guys! It’s the second time you come to Indonesia and have a live perform, first time in Lalala Fest in Bandung. What have you prepared for the fans tonight? Are you gonna play the same set like you do in Lalala Fest?

Mark: Hello, Gogirl! Malam ini kita bakalan ngebawain dua lagu baru buat nanti tampil di panggung. Selain itu, kita juga ngebawain beberapa lagu dari album pertama, album kedua, dan lagu baru dari album ketiga kita yang bakalan keluar.

 

What can we expect from your performance tonight since it’s bigger gigs than before?

Steve: I think it’s the energy, the sweat, blood and tears. Karena kita udah tur dan bepergian lama dan jauh, and since it’s a bigger gig in here, some of us really get emotional like Vinny here.

Mark: Yeah if you see he stopped during perfomance it’s because he gets really emotional.

Vinny: I miss my wife and my dog (duh, Gogirl! langsung terharu :'( ... )

 

Selama kalian manggung atau nampil, ada nggak sih lagu yang harus banget kalian mainin?

Mark: I think it’s ‘All I Want’ karena lagunya hits banget, semua orang bisa relate banget sama lagu itu dan banyak banget orang yang hapal. It’s a big song and we always put it at the end of the set because it’ll be a huge sing along moments and it’s always get emotional whenever we play it.

 

GROWING-PERSONALLY-WITH-KODALINE

 

Speaking of new things, you just release a new song ‘Brother’ at June 23rd. Will you play it in the show tonight and when will you release new album?

Mark: We kinda liked the song too, it’s a very touchy song. Kita bakalan ngebawain lagu ‘Brother’ malam ini and see if anyone actually like it hehe. Kalo buat album barunya, lagi on progress and it will be released soon. Pretty soon. Real soon. Sorry can’t give away much details.

 

Are you gonna change your genre or explore more genre on the third album?

Steve: Kita mungkin mengeksplor beberapa kemungkinan dan beberapa aliran musik. Kita juga berkolaborasi barengan  sama orang lain dalam pembuatan lagu ini. We have cool collaborators for surprising elements in this album but we’re gonna stay true to ourselves about our music and who we are.

 

How come you guys have Courteney Cox directed your music video? Is she strict or something?

Steve: It’s kinda strange because when we first met her, we’re just like stares at her because, well, who doesn’t know her portrayal as Monica in Friends? Kita semua suka banget nonton serial TV Friends and she’s great as a director. Courteney cepet banget akrab sama kita, kita hang out dan sebagainya and she’s a nice person. She’s really chilled out and the video turns out really well and it’s kinda awesome to have Monica directed you hehe. Awalnya kita kayak cuma lagi break dari tur selama dua hari, dan kita lagi hang out dan nulis lagu barengan sama tunangannya Courteney di rumahnya. She then said she loved to shoot a video with us so yeah it’s kinda cool.

 

How is 2017 going for all of you?

Mark: 2017 itu tahun yang penuh banget sama pembelajaran dan pendewasaan buat kami semua. Kita semua bertumbuh dan belajar jadi dewasa bareng-bareng karena kita selalu pergi tur, kita sama-sama jauh dari rumah dan lainnya. We do a lot of music things than we do for our personal life I think tapi kita bisa belajar banyak hal. It’s been like a lot of growing personally this year, actually.

 

Talking about tours, are you a fan of tours?

Steve : Ah yes! We’re a fan of touring because we can get to a lot of places. Emang kadang tur itu bikin capek karena perjalanannya yang panjang, jet lag dan lainnya, but it’s all worth it.

Mark: Ngeliat fans yang seneng banget kalo kita dateng, kita bisa pergi keliling dunia cuma dengan musik kita. When people stuck up with their jobs, we get this awesome job playing music and travel around the globe just with it. It’s stressfull sometimes, but we have a big opportunity that we can’t let go.

 

 

Written by Ni Wayan Desy
Photo Source:
Arief Haryono
Share to:

Comments

0 Comments
Sort By   
Silahkan login untuk menulis komentar